top of page

Pazartesi - Cumartesi: 09:00 - 18:00

  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon
  • LinkedIn
  • White Facebook Icon

Menisküs Yırtığının Tamiri Ameliyatı - İçeriden Dışarıya (Inside - Out) Yöntemi ile Tamir


 Menisküs Kök Tamiri

Menisküs tamiri için Artroskopi yardımıyla eklemin içinden dışarıya doğru yapılan işlemdir. Dizin önünden iki küçük kesi ile yapılır. Artroskopi kamerası ve cerrahi aletler ile yırtığın tamir edilip edilemeyeceği değerlendirilir. Üçüncü ve büyük bir kesi menisküs yırtığının olduğu tarafa yapılıp, o bölgedeki eklem kapsülü ortaya konur.


Dikişler eklemin içinden uzun bir iğne yardımıyla menisküsten geçirilerek üçüncü kesi yapılan bölgeden çıkarılır.


Bu bölgede ipler gerilerek Artroskopik kamera ile direkt görüş sağlanır. Burada amaç yırtılmış olan menisküs parçalarının arada boşluk kalmadan orijinal yerine yerleştiğinden emin olunup düğüm atmaktır.



İçindekiler



Menisküs Tamiri Onarımı Nedir?

menisküs tamiri

Yırtık menisküs parçalarının dikiş ile dikilmesidir.

Menisküs Yırtıklarının Hangileri Dikilebilir?


Genç hastalarda eğer yırtık akut, basit bir şekilde yırtılmışsa ve yer olarak kırmızı-kırmızı ya da kırmızı-beyaz bölgede ise dikilmelidir. Eğer yırtık; beyaz-beyaz bölgede, kompleks, yıpranmış, flap tarzı yırtıksa tamire uygun olmayıp eklemden çıkarılmalıdır.

İçeriden Dışarıya Menisküs Yırtığı Nasıl Yapılır?


Artroskopik olarak dikişler menisküs dokusundan eklem içinden geçirilip, eklem dışından kapsül üzerine düğüm atılarak yırtık yerine yerleştirilir. Bu teknik menisküs yırtığı en sağlam tamir yöntemidir. Büyük yırtıkların tamirinde altın standarttır.

İçeriden Dışarıya Tamir Tekniğine En Uygun Aday Kimdir?


Kırmızı-kırmızı veya kırmızı-beyaz bölgedeki büyük kova sapı yırtıklar bu tekniğe en uygun adaydır. Bu teknik oldukça sağlam ve stabil bir tamir sağlayıp, kırmızı- kırmızı veya kırmızı-beyaz bölgedeki yırtıkların iyileşmesini sağlar.

İçeriden Dışarıya Teknikte İyileşme Süreci Nedir?


Menisküs dikilmesi sonrası iyileşme sürecinde koltuk değneği kullanır. 4 hafta ameliyat olan tarafa hiç yük vermez. Tam aktiviteye geçmeden 8 hafta fizyoterapi uygulanır.


Dilerseniz utkuerdemozer.com bağlantısından ana sayfaya dönüş sağlayabilirsiniz.


Op. Dr. Utku Erden Özer iletişim

Daha Fazla Bilgi Almak İçin Lütfen Bizimle İletişime Geçin

bottom of page